De verschillende technieken bij Massage Heiloo


Sportmassage


De basis is bij alle behandelingen sportmassage.

Bij sportmassage worden de spieren goed aangepakt, de doorbloeding wordt verbetert, de afvalstoffen worden beter afgevoerd en het helpt met het herstel van de spieren.

Naast de traditionele sportmassage methodiek gebruik ik ook andere technieken waarover u hieronder meer kunt lezen. Deze technieken pas ik toe op gevoel. Uiteraard kunt u van tevoren aangeven wanneer u bijvoorbeeld graag een ontspannende massage wilt of misschien meer aandacht wenst op uw nek, rug of andere gebieden.


Guasha techniek

 

Guasha is een eeuwenoude techniek. 
Het neemt een belangrijke plaats in de traditionele Chinese geneeskunst in.

 
De effecten van guasha:

* Kan vastzittende spieren losmaken;
* Heft blokkades op;
* Verminderd stress alsmede vermoeidheid;
* Kan chronische klachten verminderen.

Ontspannings techniek


Dit is een massagetechniek om lekker te kunnen ontspannen. Ik maak rustige bewegingen en masseer minder diep de spieren in dan bij sportmassage.

Ook gebruik ik meer zogenaamde "effleurages"

Dit is een strijktechniek waarbij de huid en spieren worden opgewarmd.

 Acupressuur

 

Acupressuur is een eeuwenoude techniek uit China. Acupressuur is een mooie bruikbare techniek die goed is toe te passen in de massage. Acupressuur is veilig en kan worden toegepast op vrijwel iedere leeftijdscategorie.  Anders dan de naam u misschien doet vermoeden, worden er geen naalden gebruikt.

Manuele Lymfedrainage

 

Bij manuele lymfedrainage wordt de lymfe afvoer van het gehele lichaam beïnvloed.  Met de lymfedrainage wordt door middel van speciale technieken het gehele lymfestelsel aangezet om een verbetering van de lymfeafvoer te bewerkstellen. Bij een verbetering van de afvoer zullen gifstoffen sneller afgevoerd worden waardoor een verbetering van de celstofwisseling (cel werking) kan plaats vinden.Lomi Lomi


Lomi Lomi is een bijzondere massage, bijzonder om te geven en bijzonder om te ontvangen. Deze massage heeft zijn oorsprong in Hawaï. De filosofie die ten grondslag ligt aan de Lomi Lomi heet Huna en is gebaseerd op harmonie. Het is een ritmische, liefdevolle en omvattende massage die golvende en vloeiende bewegingen van een oceaan symboliseren.

Deze techniek omvat lange strijkingen met de onderarm en handen, met de ellenboog wordt er dieper in de spieren gekneed waar dat nodig is. Het is een complete lichaamsmassage met een redelijk stevige aanpak. Deze vorm van masseren geeft een vol en compleet gevoel, waarbij de ellenboog vastzittende spieren bewerkt. De grote strijkbewegingen zorgen voor een snelle ontspanning in het lichaam. 

 

U ligt in uw geboorte kostuum op de massagetafel. Mocht u dit niet fijn vinden zorg dan voor een broekje waar olie op mag komen. Er wordt met veel olie gemasseerd.

De Lomi Lomi massage hersteld de levenskracht en heeft een stimulerende werking op de spieren, het zenuwstelsel, de zintuigen, de bloedsomloop en de organen. Daarnaast verbetert de massage de toevoer van zuurstof, de stofwisseling en het afvoeren van de afvalstoffen.  

** Lomi Lomi Massage is alleen per 60 of 90 minuten te boeken